Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Hydrate or Moisturize ? Κι όμως υπάρχει διαφορά !

Hydrate or Moisturize ? Κι όμως υπάρχει διαφορά !

Στα ελληνικά , οι λέξεις "Hydrate" και "Moisturize" σημαίνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα ! Ενυδάτωση!
Πρακτικά όμως υπάρχει λόγος που κάποιες ενυδατικές λέγονται "Μoisturizing creams" και κάποιες άλλες "Hydrating creams"

.

Πάμε όμως μαζί να καταλάβουμε τη διαφορά



Η Moisturizing κάνει το δέρμα απαλό και λείο .Στοχεύει στο να σχηματίσει ένα φιλμ φραγμού στην επιφάνεια του δέρματος ώστε για να αποφευχθεί η απώλεια υγρασίας. Αυτό κάνει το δέρμα  πιο απαλό και λείο . Tα Moistuzers γενικά λειτουργούν με δύο τρόπους και με δυο διαφορετικά είδη συστατικών . Πρώτον, έχει τα ενυδατικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, σορβιτόλη, προπυλενογλυκόλη, σορβιτόλη, γαλακτικό οξύ, και κολλοειδή πλιγούρι βρώμης, τα οποία συγκρατούν τα μόρια του νερού στο δέρμα. Και δεύτερον είναι τα "μαλακτικά" συστατικά, όπως το γλυκό αμυγδαλέλαιο, το έλαιο βερίκοκου, το βούτυρο καριτέ, και βούτυρο κακάο, τα οποία βοηθούν στο "μαλάκωμα" του δέρματος και σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα στην κορυφή, για να αποφευχθεί η απώλεια νερού . Σε γενικές γραμμές, όσο πιο ξηρό είναι το δέρμα σας, τόσο πιο πλούσια ενυδατική κρέμα  χρειάζεστε, δεδομένου ότι μπορεί να βοηθήσει στο να "μαλακώσουν" τα ξηρά σημεία και ακόμη και τις λεπτές γραμμές. Και στη θεωρία, μια ενυδατική κρέμα θα πρέπει να προστατεύει το δέρμα σας από την απώλεια νερού μέχρι να πλύνετε το πρόσωπό σας, αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα, για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η περιβαλλοντική μόλυνση ή η επιλογή λάθος ενυδατικής .
Η Hydrating δίνει στο δέρμα το "plump" δηλαδή το κάνει πιο "πλούσιο" ομοιόμορφο και εύπλαστο .

Τα ανώτερα στρώματα στην επιδερμίδα χρειάζονται νερό για να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε παχουλό και ομαλό. Ως εκ τούτου, τα ενυδατικά προϊόντα προσώπου έχουν σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό! για να αυξηθεί η περιεκτικότητα νερού στο δέρμα. Συνήθως περιέχουν αποφρακτικούς παράγοντες που κρατούν την υγρασία στο δέρμα αφήνοντας κι άλλα ενυδατικά συστατικά που προσελκύουν περισσότερη υγρασία στο δέρμα. Ωστόσο, για μένα, πρώτος στόχος είναι η ύπαρξη υγρασίας στο δέρμα και μετά η συγκράτηση της !

Οπότε καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιούμε πρώτα Hydrating κρέμες και μετά Moisturizing! Μία τον ένα μήνα και μία τον άλλο ! 

Υπάρχουν κρέμες που να κάνουν και τα δύο ?

Υπάρχουν ! Αρκετές κρέμες γράφουν ότι κάνουν και τα δύο πράγματα μαζί αλλά ελάχιστες το καταφέρνουν! Από αυτές που έχω δοκιμάσει και γνωρίζω ότι κάνει σπουδαία δουλειά είναι η Dramatically different moisturizing lotion + emulsion hydratante ! Είναι ίσως μια από τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες που έχουμε και εδώ στην Ελλάδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.